26 Απρ 2013

ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΑΧΩΝ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΑΧΩΝ...ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΟΞΟ,ΤΟ ΔΟΡΙ,ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ,ΠΑΓΚΡΑΤΙΑ ΠΑΛΗ...ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ .
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ : Συλλογο Ιστορικής Αναπαράστασης, Πειραματικής Αρχαιολογίας, Έρευνας και Πρακτικής Εξάσκησης του Οπλιτικού Μάχεσθαι ,τους ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ.

Το 2009 δημιουργήθηκε στην Αθήνα ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" από μια ομάδα ανθρώπων, που το συνδετικό στοιχείο μεταξύ τους είναι το ένθερμο ενδιαφέρον για την μελέτη και τη βαθύτερη κατανόηση του παγκοσμίου φαινομένου του "Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού".

Κατά μία έκφανση της Ελληνικής Θεολογίας οι Κορύβαντες είναι υπερφυσικές οντότητες που γεννήθηκαν πριν την γέννηση των Ολυμπίων Θεών. Οι Κορύβαντες είναι χθόνιες θεότητες, πολεμικής φύσεως, που σχετίζονται με την γέννηση και λατρεία του Ολυμπίου Διός.

"Όταν η Ρέα ήλθε κοντά στην πόλη Λύκτο της Κρήτης, στο απάτητο σπήλαιο τού όρους Ίδη, για να γεννήσει τον πατέρα των Θεών και των ανθρώπων Δία, οι Κορύβαντες – Κουρήτες που βοήθησαν την Θεά στην γέννα, κρατώντας της τα δάκτυλα για να ανέβει στο όρος και να μπει στην σπηλιά, ονομάστηκαν Ιδαίοι Δάκτυλοι.Οι Κορύβαντες – Κουρήτες, για να μην ακούσει ο Κρόνος τα κλάματα του βρέφους Διός, χόρευαν ένοπλοι τον Πυρρίχιο χορό με ταραχή, χτυπήματα των ποδιών στο έδαφος και κρότους των όπλων τους στις ασπίδες. Οι Κορύβαντες – Κουρήτες αλλού παρουσιάζονται δέκα, αλλού μόνο τρεις."

Πέραν της θεωρητικής ανάλυσης και της μελέτης εξειδικευμένων εκδόσεων, οι "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" θέλουν να κατανοήσουν το αρχαίο οπλιτικό μάχεσθαι σε όλο του το εύρος, ασκούμενοι στον αρχαίο τρόπο πολέμου. Γιατί η αποτελεσματικότητα της οπλιτικής φάλαγγας στις μάχες του Μαραθωνα και των Πλαταιών έθεσε την βαση για την γέννηση της Κλασσικής Ελλάδας, του Δημοκρατικού πολιτευματος και του Δυτικού Πολιτισμού. Δίδεται ειδική έμφαση στο θέμα των οπλιτικών αντιπαραθέσεων του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου, καλύπτοντας την Μυκηναϊκή, Γεωμετρική, Κλασική και Ελληνιστική εποχή.Στις ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται:

σχηματισμός της Οπλιτικής Φάλαγγας, ασκήσεις σχηματισμών και τακτική του ωθισμού

οπλιτικές μονομαχίες Ομηρικής εποχής

τεχνικές χρήσης θλαστικών και νυκτικών όπλων των περιόδων που αναφέρονται ανωτέρω
ασκήσεις τοξοβολίας εν στάσει, εν κινήσει και έφιππη
Την φυσική κατάσταση και την τεχνική κατάρτιση των μελών εξασφαλίζει η παρουσία μελών του Συλλόγου οι οποίοι φέρουν την ιδιότητα του Γυμναστή- Εκπαιδευτή. Επίσης οι "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" διοργανώνουν σεμινάρια γεωπολιτικής, ιστορίας και πολεμικών τεχνών προσκαλώντας αναγνωρισμένες προσωπικότητες του χώρου.

Για όσους συμπολίτες ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη των "ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ" πρέπει να γνωρίζουν ότι:.

Το πρώτο πράγμα που μας εμποδίζει να πράξουμε κάτι είναι ο εαυτός μας

Εξέχουσα δραστηριότητα των "ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ" είναι η σπουδή και εφαρμογή της Οπλιτικής πρακτικής και ηθικής
Στους "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" καθείς πιστεύει ελεύθερα σε αυτό που τον εκφράζει

Απαραίτητο προαπαιτούμενο είναι η επαφή του ασκούμενου με την Ελληνική Παιδεία

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, για την συμμετοχή στην τάξη των "Οπλιτών Κορυβάντων" απαραίτητη είναι η ενεργή συμμετοχή στις Οπλιτικές δραστηριότητες των "ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ" - άτομα που δεν επιθυμούν ή δεν δύνανται την συμμετοχή στις Οπλιτικές δραστηριότητες, μπορούν συμμετάσχουν με την ιδιότητα του "Φίλου.

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ [ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ ΣΕ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΞΕΝΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ].


ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/EllasEllasMinGinesaiRagias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου